От началото на войната в Украйна са убити 10 749 цивилни,

...
От началото на войната в Украйна са убити 10 749 цивилни,
Коментари Харесай

Над 10 хиляди са цивилните жертви на руската агресия в Украйна

От началото на войната в Украйна са убити 10 749 цивилни, други 15 599 са ранени, съгласно Генералната прокуратура на Украйна, оповестява съветската работа на Би Би Си.

" Имаме удостоверение за 10 749 убити цивилни и 15 599 ранени. Това число включва 499 убити и 1090 ранени деца ", сподели в изявление за " Интерфакс-Украйна " Юрий Белоусов, началник на отдела за битка с закононарушенията, осъществени по време на войната, на Генералната прокуратура на Украйна.

Той назова тези числа " върхът на айсберга " и добави, че те могат да се усилят няколко пъти, когато Украйна си върне контрола над териториите, окупирани от Русия.

В последния си отчет през юли Службата на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за правата на индивида заяви, че по техни данни през цялата война са починали 9369 цивилни.

В същото време специалистите на Организация на обединените нации показаха, че броят на цивилните жертви в действителност е доста по-голям, защото те нямат точна информация за места като Мариупол, Лисичанск, Северодонецк или Попасная, където се твърди, че хиляди хора са били убити вследствие на съветски бомбардировки и борби в градовете.
ТЕМА преди 2 часа 1659 преди 1 ден 2363 преди 2 дни 883
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР